Politica de confidentialitate

1. Introducere

Va rugam sa consultati informatiile din prezentul document deoarece acesta exprima politica companiei S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra conform cerintelor Regulamentului (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) cunoscut ca si GDPR (General Data Protection Regulation), modificata si completata. Pentru a va putea oferi serviciile noastre sau a colabora (depinde de situatie), avem nevoie de un minim de date personale. Ne angajam sa gestionam cat mai sigur aceste date si cu acest scop avem implementate proceduri pe care le tratam cu seriozitate.

De ce imi sunt prelucrate datele?

Avem nevoie de datele dumneavoastra pentru a va putea informa privind situatia contului dumneavoastra de pe S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D .ro, precum si informarea privind evolutia si starea comenzilor si cererilor trimise sau incepute de dumneavoastra, intretinerea relatiei comerciale, si alte situatii care au ca scop ducerea la bun sfarsit a contractului comercial de vanzare-cumparare a produselor noastre initiat cu acordul dumneavoastra. Toate acestea sunt in conformitate cu dispozitiile GDPR, precum si legile curente. Datele personale colectate si prelucrate sunt nume, prenume, adresa e-mail, numar telefon, adresa de contact si adresa de livrare. Cu alte cuvinte, minimul necesar de care avem nevoie pentru a va putea oferi serviciile noastre.

Cu cine pot sa vorbesc despre prelucrarea datelor mele?

Pentru a asigura securitatea datelor dumneavoastra, am desemnat o persoana responsabila cu protectia datelor. Pentru orice nelamuriri si intrebari privind prelucrarea datelor dumneavoastra de catre S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D si partenerii sai, puteti trimite un email la adresa: dpo@S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D .ro.

2. Informare si definitii

Incepand cu data de 25 mai 2018, se aplica Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) denumit in continuare „Regulamentul GDPR”.

In cadrul S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D prelucram datele cu caracter personal exclusiv in cadrul dispozitiilor legale cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

DEFINITII:

  • Operator = Operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor in sensul Regulamentului GDPR este S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D , firma cu capital privat, inmatriculata la Registrul Comertului cu Nr. J23/1394/2016, cod fiscal 35898100 si sediul social in str. Splaiul Unirii, nr. 9, Popesti Leordeni Ilfov, denumita in continuare „Operatorul” sau “S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D ”.
  • Cookies = Un „cookie” este un fisier de mici dimensiuni, format de regula din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui calculator sau a altui tip de dispozitiv folosit pentru navigarea pe internet (smartphone, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.
  • Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR = persoana fizica identificata sau identificabila (care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale). Persoana vizata poate fi solicitantul unui serviciu oferit de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal sunt transmise catre Operator (cu titlu exemplificativ un client sau potential client, un candidat pentru un anumit post disponibil, un utilizator al site-ului Operatorului etc.).
  • Categorii de date prelucrate = Datele cu caracter personal (prenumele, numele, adresa, nr. de telefon si adresa de e-mail etc.) sunt prelucrate de catre noi doar in situatia in care introduceti aceste date intr-o rubrica de pe site sau ni le transmiteti prin e-mail sau in persoana.
  • Prelucrarea datelor personale: inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

3. SCOPURILE SI TEMEIUL JURIDIC AL PRELUCRARII DATELOR DUMNEAVOASTRA

Conform Regulamentului (UE) 679/2016 si a legislatiei conexe, scopurile pentru care prelucram datele dumneavoastra personale vizeaza strict relatia dintre S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D si persoana vizata. Informatiile pe care ni le furnizati sunt tratate cu maxima confidentialitate si exclusiv in scopurile pentru care au fost colectate.

Va rugam sa consultati mai jos detalierea scopurilor pentru care prelucram date si temeiul juridic:

3.1. CONTRACTAREA SI ADMINISTRAREA RELATIEI CU CLIENTII:

a. Accesarea site-ului:

La fiecare accesare de catre un utilizator a unei pagini de pe site-ul nostru si la fiecare deschidere a unui fisier, datele de acces sunt salvate de catre noi si partial de catre terti sub forma unor fisiere de tip protocol. Fiecare set de date cuprinde: pagina de internet de pe care accesati pagina noastra, adresa IP, data si ora accesului, solicitarea clientului, codul de raspuns http, cantitatea de date transferata, informatii despre programul de navigare si sistemul de operare folosit de dumneavoastra.

b. Localizarea geografica:

Prin intermediul localizarii geografice, cu ajutorul adresei IP, este posibila din punct de vedere tehnic estimarea locatiei utilizatorului de internet. Dupa finalizarea sesiunii in curs, adresa IP nu este stocata la noi in scopul localizarii geografice.

Nota: Anumite date de trafic (cum sunt adresele IP sau alti identificatori ai dispozitivelor cu care ne accesati site-ul) pot fi in anumite circumstante date cu caracter personal si pe care le vom trata ca atare.

c. Date pentru contul de client:

In momentul crearii unui cont de client cu ajutorul optiunii „creare cont“, datele dumneavoastra vor fi salvate in baza de date a companiei S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D . Aveti posibilitatea de a solicita oricand stergerea datelor dumneavoastra si a contului dumneavoastra de client. In cazul in care plasati o comanda pe site-ul nostru, datele vor fi prelucrate in scopul desfasurarii cu succes a procesului de vanzare.

d. Date pentru plasarea unei comenzi:

Datele cu caracter personal stocate vor fi utilizate in scopul derularii contractelor si procesarii solicitarilor dumneavoastra. Ulterior finalizarii derularii contractului sau solicitarii dumneavoastra, datele dumneavoastra sunt salvate tinand cont de termenele de pastrare conform legislatiei fiscale si comerciale si acolo unde este cazul pe o durata necesara pentru protejarea drepturilor Operatorului.

e. Datele pentru serviciul newsletter:

In momentul in care va oferiti datele pentru a beneficia de serviciul nostru de newsletter, datele dumneavoastra sunt utilizate de S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D doar in scopul trimiterii de mesaje de marketing direct. Acest serviciu de newsletter nu este obligatoriu pentru derularea contractului de vanzare sau solicitarii dumneavoastra de oferta si se poate da acordul separat.

Prin actiunile de marketing direct va putem tine la curent cu produsele, serviciile si campaniile noastre, respectand dispozitiile legale in vigoare. Utilizarea datelor inceteaza de indata ce renuntati la serviciul newsletter. Aveti posibilitatea de a renunta oricand si in mod gratuit la serviciul newsletter prin: accesarea contului dumneavoastra, bifarea optiunii “Dezabonare” din cadrul newsletterului sau trimiterea unui email la adresa dpo@S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D .ro prin care solicitati in mod expres dezabonarea. Daca nu vedeti optiunea de dezabonare inseamna ca nu sunteti abonati la serviciul de newsletter si nu va prelucram datele cu scopul acesta.

➢ TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a asigura functionalitatea generala a site-ului, executarea unui contract si consimtamantul persoanei vizate, dupa caz.

3.2. ACTIVITATI DE RECRUTARE:

  • ●In vederea transmiterii rapide a candidaturii dumneavoastra pentru unul dintre posturile disponibile in cadrul S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D , puteti trimite CV-ul dumneavoastra la adresa de email office@S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D .ro.
  • ●Datele si documentele dumneavoastra le vom utiliza exclusiv pentru prelucrarea cererii dumneavoastra, respectiv pentru a identifica un post corespunzator disponibil in cadrul S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D . Acestea sunt salvate in baza noastra de date, sunt protejate impotriva accesului neautorizat si prelucrate in conformitate cu legislatia in vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

➢ TEMEI JURIDIC: consimtamantul persoanei vizate.

3.3. ADMINISTRAREA AFACERII: POLITICA COOKIES

  • Pentru a va imbunatati experienta de navigare online, folosim cookie-uri care faciliteaza utilizarea magazinului online S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D de catre vizitatori.
  • In general, rolul cookie-urilor este de a asigura o interactiune rapida si facila intre utilizatori si site-urile web. De asemenea cookie-urile sunt folosite pentru ca utilizatorii sa-si poate relua cu usurinta activitatile la urmatoarele accesari ale unui site web, vizitat anterior. Practic, cookie-urile spun serverului care sunt paginile ce trebuie afisate utilizatorului, fara ca acesta sa fie nevoit sa-si aminteasca paginile in care a navigat sau sa navigheze in intreg site-ul de la inceput.

Nota:Cookie-ul nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului, nu contine programe software sau virusi, fiind complet „pasiv”.

➢ TEMEI JURIDIC: interesul legitim de a oferi in permanenta servicii imbunatatite utilizatorilor site-ului S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D .

Nota: In situatia in care vom intentiona sa prelucram datele dvs. cu caracter personal intr-un alt scop decat cele mentionate mai sus, va vom furniza, inainte de aceasta prelucrare ulterioara, informatii privind scopul secundar respectiv si orice informatii relevante.

4. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

4.1. Drepturile persoanei vizate si cum pot fi exercitate

Potrivit Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata beneficiati de un cumul de drepturi, respectiv:

a. Dreptul la informare si acces la date cu caracter personal: dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective.

b. Dreptul la rectificare: dreptul de a solicita Operatorului si de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului.

c. Dreptul de a fi uitat: dreptul de a opri prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

d. Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in anumite cazuri.

e. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un alt operator. In contul dumneavoastra, aveti optiunea de a descarca datele care va privesc prin butonul “Descarca date” din dreptul datelor care va intereseaza.

f. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in conditiile Regulamentului GDPR.

g. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

h. Dreptul sa va adresati printr-o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

Cum va puteti exercita aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va rugam sa va adresati prin cerere scrisa, datata si semnata la adresa e-mail: dpo@cridaro.ro.

In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dumneavoastra?

In termen de cel mult o luna calculat de la primirea cererii dumneavoastra vi se vor furniza informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la date cu caracter personal vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, conform Regulamentului GDPR, termenul de raspuns mentionat mai sus poate fi prelungit cu cel mult doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea si numarul cererilor, urmand sa va informam cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal

Destinatarii care prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene au obligatia respectarii acelorasi prevederi legale, oferind acelasi nivel de protectie ca si Operatorul.

Cine are acces la datele dumneavoastra?

Clienti:

  • Procesatorul sau procesatorii care prelucreaza cererea oferta sau cererea comanda; accesul la datele dumneavoastra este contorizat;
  • Departamentul de contabilitate care prelucreaza datele de facturare in temeiul legal;
  • Recruti si angajati:
  • Departamentul de resurse umane care prelucreaza datele salariale in temeiul legal;
  • S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D furnizeaza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare (ex. Firma de curierat ce se ocupa de livrarea produselor dumneavoastra).

    5.1. TRANSMITEREA DATELOR IN SCOPUL PROCESARII COMENZILOR

    Datele cu caracter personal stocate de S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D sunt transmise colaboratorilor nostri in scopul finalizarii/livrarii comenzilor. Spre exemplu, vor fi transmise datele dumneavoastra catre firmele de curierat, in cazul in care optati pentru livrarea comenzii prin curier.

    5.2. TRANSMITEREA DATELOR IN SCOPUL FUNCTIONARII SERVICIUL NEWSLETTER

    Momentan, S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D nu foloseste niciun tert pentru serviciul de newsletter, iar daca acest lucru se va schimba pe viitor, persoanele care sunt abonate la newsletter vor primi o notificare prin care li se va cere din nou consimtamantul.

    Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie din contul dumneavoastra – sectiunea „Abonari”, fie apasand butonul „Dezabonare” din e-mailul receptionat, fie prin transmiterea unui email la adresa dpo@cridaro .ro prin care solicitati in mod expres dezabonarea.

    5.3. TRANSMITERE CATRE INSTITUTII PUBLICE, INSTANTE DE JUDECATA, PRECUM SI AUTORITATI COMPETENTE SA CERCETEZE SAVARSIREA FAPTELOR PENALE

    In cazuri speciale, atunci cand se impune acest lucru prin lege, compania S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D poate sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la date cu caracter personal.

    5.4. TRANSMITERE CATRE ALTI TERTI

    Pentru a va oferi o experienta cat mai placuta in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim/facem mentenanta programelor software utilizate si a aparaturii (calculatoare, imprimante, etc.). In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare si mentenanta cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei IT. In aceste contracte sunt stipulate clauze privind prelucrarea datelor dumneavoastra si prin care se interzice orice prelucrare in afara scopului contractului de dezvoltare sau mentenanta.

    5.5. PLUGIN-URI DE RETELE SOCIALE

    Pagina noastra de internet utilizeaza „plugin-uri” de la operatorii de retele sociale (de ex.: www.facebook.com). Toate plugin-urile de retele sociale de pe pagina noastra de internet sunt marcate clar si distinct:

    Facebook likebox -> pe fiecare pagina a site-ului in partea inferioara, numita “footer” https://www.cridaro.ro

    Folosim acest plugin cu scopul de a face legatura intre site-ul www.cridaro.ro si pagina oficiala a companiei deschisa pe Facebook Prin intermediul acestui plugin, S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D nu colecteaza / stocheaza date personale ale clientilor, insa prin legatura creata cu Facebook, utilizatorii pot vedea pe site-ul nostru o parte din prietenii lor care apreciaza pagina de Facebook a S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D .

    Partajare -> Script de partajare a produsului sau paginii de informatii pe retelele de socializare sau e-mail.

    Cu ajutorul acestui plugin, utilizatorii site-ului nostru au posibilitatea sa distribuie produsul sau pagina de informatii de pe site-ul www.cridaro.ro pe orice retea de socializare doresc sau prin e-mail. Nici acest plugin nu colecteaza datele personale ale utilizatorilor. Procesul consta intr-un transfer de date (poze, link-uri, text) intre site-ul S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D si platforma aleasa.

    Facebook like button -> butonul de “apreciere” produs sau pagina de informatii

    Similar cu Facebook likebox, prin acest plugin semnalati pe platforma Facebook ca “apreciati” produsul sau pagina pe care ati apasat butonul. Nici prin acest plugin nu colectam datele personale ale utilizatorilor, insa prin legatura creata cu Facebook, utilizatorii pot vedea pe site-ul nostru o parte din prietenii lor care apreciaza produsul sau pagina respectiva de pe www.cridaro.ro.

    5.6. SERVICIUL DE ANALIZA WEB GOOGLE ADWORDS/ANALYTICS

    Site-ul nostru utilizeaza serviciul de analiza web „Google Adwords/Analytics“ al societatii Google Inc., in scop statistic.

    Google Analytics este un serviciu de analiza al paginilor de pe internet pus la dispozitie de Google, Inc. („Google”), care la randul sau, utilizeaza cookies. Informatia generata de cookie despre modul dumneavoastra de utilizare al site-ului va fi transmis si stocat pe serverele Google din SUA. Google va folosi aceasta informatie in numele operatorului acestui site pentru scopul evaluarii utilizarii dumneavoastra a site-ului, va genera rapoarte despre activitatea pe site pentru operatori de pagini web si le va furniza si alte servicii legate de activitatea site-ului si utilizarea internetului. Google nu prelucreaza datele dvs personale, iar rapoartele generate nu identifica specific persoana dumneavoastra.

    Adresa IP pe care o transmite browserul dumneavoastra nu va fi asociata cu alte date detinute de catre Google. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in aceasta situatie s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile site-ului. Puteti, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

    Nota: Informatii suplimentare sunt disponibile pe paginile: Google Analytics terms of service si Google Analytics.

    6.Baza legala

    Pentru si mai multe detalii puteti consulta baza legala:

    • ●Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) (accesibil la http://dataprotection.ro/?page=Regulamentul_nr_679_2016).
    • ● Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

    Managementul firmei S.C. CRIDARO SHOP S.R.L.- D se angajeaza ca prezenta politica de confidentialitate sa fie respectata de toti angajatii, prin implementarea procedurilor interne specifice/regulilor privind protectia datelor cu caracter personal, conform bazei legale privind prelucrarea acestora.

    Prin citirea prezentilor Termeni si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege. Va multumim ca ati citit politica de confidentialitate si informatiile aferente si speram ca o sa aveti experiente cat mai placute cu noi.